top of page
בטון מוטבע

בטון מוטבע נחשב לאידיאלי לריצוף שטחי חוץ. הוא משלב בין חוזקו וחסינותו של הבטון לבין האפשרות ליצור בו מגוון דוגמאות, צורות וטקסטורות עד כדי חיקוי אחד לאחד של חומרים אחרים שפופולאריים בריצוף חוץ של חצרות וגינות כמו אבן ועץ. עמידותו של הבטון בפני מים ושינויי מזג האוויר הופכת אותו למצויין למשטחי ריצוף סביב בריכות.

 

מגוון הצבעים והצורות שניתן ליצוק בבטון הוא רב במיוחד. עם הזמן יותר ויותר מעצבים העוסקים בעיצוב חצרות וגינות או אדריכלי נוף בוחרים להחליף את החומרים הטבעיים בבטון מוטבע המדמה חומרים אלה באופן מדוייק.

 

יתרונותיו של הבטון המוטבע:

  • עמידות גבוהה: בטון נחשב לחומר חזק במיוחד, חומר שגם מעבר עליו עם חפצים כבדים או הליכה עליו באופן אינטנסיבי לא תשחוק אותו. היום חוזקו של הבטון לא בא על חשבון האסתטיקה שלו כך שהוא מתאים לכל סוג משטח.
     

  • תחזוקה קלה: מלבד מריחת סילר מדי כשלוש שנים, תחזוקת הבטון המוטבע היא פשוטה מאוד, במיוחד ביחס לחומר טבעי כמו עץ אותו הוא יכול להחליף תוך קבלת תוצאה טובה לא פחות.
     

  • ניקוי קל: גם ניקוי הבטון המוטבע הוא פשוט. מעט מים וסבון יעשו את העבודה.
     

  • שפע של צבעים וטקסטורות: מגוון הצבעים והטקסטורות שניתן ליצוק לבטון מוטבע הוא אינסופי כמעט. אנחנו בבטון חסין בהחלט בעלי ניסיון של שנים בתחום כך שנדע כיצד ליצוק בבטון בדיוק את המראה שאתם מחפשים, בין אם זה אבן, שיש או עץ.
     

  • אין שבירת אריחים או צמיחת עשבים: בניגוד לריצוף בו כל אריח הוא בפני עצמו, בבטון המשטח הוא אחד כאשר ההפרדה לאריחים היא בניסור שכבה עליונה במשטח בלבד. גם מסיבה זו הבטון הוא חזק מאוד. בנוסף, בשל היותו משטח אחד לא מתאפשרת צמיחת עשבים לא רצויים בין האריחים.

איך מיישמים את הבטון המוטבע

על מנת לשמור על יתרונותיו של הבטון מבחינת חוזקו ועמידותו וגם לקבל את המראה הדקורטיבי בעיצוב המבוקש יש להתקין את הבטון המוטבע תוך הקפדה על כל השלבים הנדרשים. חשוב שיבצע את העבודה רק בעל ניסיון של שנים בתחום ספציפי זה. אנחנו ב"בטון חסין" עובדים כבר שנים עם הבטון המוטבע, מכירים היטב את תכונות החומר ומקפידים על הפרטים הקטנים המביאים לתוצאה מושלמת. שלבי יישום הבטון המוטבע:

  • הכנת השטח: כמו ביציקת כל סוג אחר של בטון, חשובה הכנת השטח. ניקוי השטח היטב, יישורו ופילוסו הם קריטיים להיתפסות הבטון במשטח בצורה טובה מאוד.
     

  • יציקת הבטון: את הבטון יוצקים על פני השטח. חשוב ליצור יציקת בטון העשויה בטון מיוחד המכיל כמות גדולה יותר של צמנט וחול מאשר בבטון רגיל. לאחר היציקה יש לפלס את הבטון כך שיגיע לגובה הרצוי. בנוסף, כיוון שמדובר על שטחי חוץ של גינות וחצרות, יש ליצוק את הבטון כך שיווצר שיפוע קל מאוד שיאפשר ניקוז מים. לאחר היציקה מחכים להתייבשות מתאימה להטבעה.
     

  • פיזור אבקת שחיקה וצבע: מפזרים אבקה מיוחדת שנקראת אבקת שחיקה ותפקידה הוא לקשר בין הבטון לצבע. לאחר מכן מפזרים את הצבע באופן ידני ומחליקים אותו כך שיתפזר באופן אחיד על כל המשטח.
     

  • ההטבעה: ההטבעה נעשית בעזרת תבניות גומי מיוחדות. באמצעות צורת ההטבעה מקבל הבטון את מבנה החומר המבוקש, בין אם זה אבן מסוגים שונים, עץ או שיש או צורות גיאומטריות על פי בחירה.
     

  • חיתוך הבטון: חיתוך הבטון בקווים ישרים נועד למנוע היווצרות סדקים. בטון המיועד להחלקה או הטבעה נוטה יותר להתכווצות ובשל כך מועד יותר להיווצרות סדקים מבטון רגיל. חיתוכו יממה-שתיים לאחר היציקה ימנע את הסדקים.
     

  • מריחת סילר: הסילר הוא חומר איטום השומר על הבטון. ניתן למרוח סילר מאט או מבריק לפי בחירה.

bottom of page